Щоби Бог завершив війну: вірні Львівської Архиєпархії УГКЦ щовівторка постять за мир в Україні
  • Втр, 16/05/2023 - 11:50

Вівторок у Львівській Архиєпархії УГКЦ – день усильного посту за перемогу України та завершення війни. Таке рішення прийняв Синод єпископів УГКЦ, а після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Церква постійно закликає вірних жертвувати день посту й молитви за мир.

У Львівській Архиєпархії про заклик до посту щовівторка не втомлюється пригадувати Митрополит Львівський УГКЦ Ігор. Про цей заклик він повторює вірним як під час богослужень, так і у приватних зустрічах. Митрополит Ігор розповів «Духовній величі Львова», що ініціатива не занепадає – на його заклик відгукується чимало молільників. «Ми маємо таку цілу групу, яка називається “Радість”, нас десь є більше як 40 осіб різного віку. Я їм пишу, кожного разу пригадую, за що ми постимо, кілька слів. Заохочую – хто може – на воді; але всім не виходить, хтось може і чаю чи кави вип’є», – зазначив владика Ігор.

За рішенням Синоду єпископів УГКЦ кожна із єпархій Церкви має окремий молитовний день – таким чином тиждень розділили, щоб марафон посту і молитви не переривався, передаючись із єпархії до єпархії. Учасники ініціативи у Львівській Архиєпархії присвячують постові вівторок, дотримуючись його протягом доби – зокрема, піст може тривати з вечора понеділка до вечора вівторка.

З повномасштабним вторгненням намірення посту скероване на завершення війни. За це, підкреслив Митрополит, він закликає молитися по-особливому: «Прошу їх, щоби просили Господа, щоб Він завершив війну. Він найкраще знає, як. Людям трудно буде її завершити, а Бог – через людей, очевидно – завершить».