Школа ефективного працевлаштування відкриває нові можливості для осіб з особливими потребами у Вінниці
  • Пон, 18/02/2013 - 17:59

Нещодавно Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії», яка є партнером Карітасу України у роботі по протидії торгівлі людьми, розпочала навчання групи осіб з обмеженими фізичними можливостями. Така діяльність відбувається   в рамках  проекту «Школа ефективного працевлаштування у Вінницькій області»  за сприяння Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID, http://ukraine.usaid.gov/) та Міжнародної організації з міграції (IOM, http://www.iom.org.ua). Партнером по виконанню проекту є Вінницький обласний центр зайнятості.

Школа ефективного працевлаштуванняспрямована на підвищення рівня мотивації учасників  до ефективного пошуку роботи та самозайнятості, набуття необхідних знань та навиків, підвищення самооцінки, впевненості у власних силах, збільшення поінформованості щодо переваг працевлаштування в Україні. Учасниками Школи є різні категорії безробітних людей, цього разу ─неповносправні люди.

Для осіб з обмеженими фізичними можливостями, зареєстрованих в Ленінському, Лівобережному та Вінницькому районних центрах зайнятості, невдовзі буде проведено 4 одноденні професійні тренінги з навчальних модулів:

1. «Пізнай себе. Розкрий свої можливості».

2. «Ефективне спілкування та розв’язання конфліктів».

3. «Скористайся своїм професійним ресурсом, створи свій імідж. Переваги працевлаштування в Україні, ризики нелегальної міграції, протидія торгівлі людьми».                                                                                   

4. «Самозайнятість, започаткування власної справи. Реальність дій та перспектив у створенні приватного бізнесу».

Завдяки тематичним вправам і новітнім технікам учасники заходів Карітасу по запобіганню торгівля людьми мають змогу проаналізувати,  подолати внутрішні страхи щодо професійних та особистих якостей, отримати навички презентації себе на ринку праці, повірити в себе та зруйнувати стереотипи суспільства щодо осіб з обмеженими фізичними можливостями.Після проведення тренінгу проектом також передбачено надання індивідуальних консультацій і моніторинг процесу працевлаштування, залучення до самозайнятості учасників проекту.

«Навчання у «Школі ефективного працевлаштування» ─це інноваційний підхід для підвищення спроможності безробітних осіб до працевлаштування в Україні. У такий спосіб ми вирішили більш ефективно та масштабно працювати у напрямку попередження  торгівлі людьми у Вінницькій області. Звісно, актуальним залишається питання і сприяння в цьому державних структур, і пересічних українців, створення додаткових робочих місць. Але починаємо, з того, що в силі робити насамперед ми!», ─  зазначає Алла Студілко, голова  ВОПО «Джерело надії».

повідомила Надія Чорна