«Шлях болю» у Івано-Франківську
  • Втр, 02/04/2013 - 12:03

30-31 березня відбулась поїздка молодіжної християнської спільноти «Я ЖИВУ» парафії Покрова Пресвятої Богородиці м. Вінниці, під проводом о. Теодосія Савчука, ВС, до Івано-Франківська. Молодь показувала виставу під назвою «Шлях болю», сюжетом якої були останні години життя Господа нашого Ісуса Христа та їх значення у житті людини.

Дебют вистави відбувся у селі Микитинці, під Івано-Франківськом, у рідному селі о. Теодосія. У виступі також брав участь народний аматорський хор духовної музики «Сяйво». Учасники вистави мали нагоду побувати у музеї історії села та служити Божественну Літургію у парафіяльному храмі. Жителі села тепло прийняли гостей, а також показуючи приклад справжнього християнина нагодували і прийняли молодь на ночівлю.

Наступного дня вінничани виступали у селі Крихівці у храмі Свв. Кирила та Методія, що є під опікою отців Воплоченого Слова. Глядачі були відкриті серцем та душею, щедрі на оплески та посмішки. Після виступу учасники мали екскурсію у Домі Милосердя, яким опікуються сестри-монахині Чернечої Родини Воплоченого Слова.

Вистава розчулила людей до сліз. Хочеться вірити в те, що особливо у час Великого посту кожен задумається над своїм життям, над скоєними гріхами, які стали причиною страждань і смерті Ісуса Христа.

Оксана Філь,
учасниця спільноти «Я ЖИВУ»