Шпиталь Шептицького розпочав нову програму з охорони здоров’я соціально незахищених людей Львівщини
  • Срд, 06/03/2019 - 09:32

Шпиталь імені митрополита Андрея Шептицького у Львові розпочав нову програму діяльності - «Охорона здоров’я для соціально незахищених осіб Львівської області».

«Від часу свого заснування ми опікуємося не лише пацієнтами з міста Львова. За допомогою сюди звертаються хворі з найвіддаленіших куточків Львівської області. Тривалі спостереження лікарів свідчать про те, що пацієнти із сільської місцевості мають більші проблеми зі здоров’ям через недоступність до якісних медичних послуг. Це спонукало адміністрацію Шпиталю створити нову медичну програму, яка б дозволила сільському населенню своєчасно виявляти захворювання, а також мотивувати селян до більш відповідального ставлення та здійснення профілактики захворювань», – зазначили ініціатори програми.

Перший довгоочікуваний виїзд відбувся до села Хоросно Пустомитівського району. У місцевій школі розгорнули свою амбулаторію та міні-лабораторію, у якій працювали тринадцять спеціалістів.

З 9:00 і до 16:00 медики консультували, обстежували та навчали всіх охочих громадян населеного пункту. Загалом у селі Хоросно 26 лютого 2019 року було обстежено сто шістдесят семеро пацієнтів, з них сто тридцять три жінки і тридцять четверо чоловіків.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com