Штучний інтелект допоможе ватиканським педіатрам лікувати дітей
  • Пон, 02/03/2020 - 12:37

28 лютого 2020 р. ватиканська лікарня «Bambino Gesù» («Дитятка Ісуса») і американська компанія IBM оголосили про багатоетапну стратегічну співпрацю.

Йдеться про вдосконалення педіатричних досліджень та їхнє якнайшвидше використання для лікування маленьких пацієнтів.

За словами віцепрезидента IBM Джона Келлі III, «не багато завдань можуть бути більш важливими для суспільства, аніж використання штучного інтелекту для турботи про дітей, які найбільше потребують допомоги».

Співпраця між ватиканською лікарнею і американською компанією зосередиться на лікуванні пухлин головного мозку у дітей: будуть розробляти спеціальні алгоритми для прискорення діагностики та лікування пацієнтів, які страждають від медулобластоми, на яку припадає 15-20% усіх пухлин головного мозку в дітей. Також технології штучного інтелекту допоможуть у лікуванні так званих рідкісних захворювань, які має 6-8% населення Євросоюзу, причому понад дві третини пацієнтів – діти.

За допомогою персоналізованої медицини та інноваційних методів лікування «Bambino Gesù» – найбільша в Європі дитяча лікарня та дослідницький центр – надає допомогу дітям і підліткам, незалежно від їхнього громадянства. Лікарня працює не тільки в Італії, але і в багатьох країнах, що розвиваються, серед них Центральноафриканська Республіка, Танзанія та Ефіопія.