Швейцарський єпископ заборонив священикам уділяти Таїнства людям, які готуються до евтаназії
  • Нед, 11/12/2016 - 14:45

Курський (Швейцарія) єпископ Вітус Гвондер, який також виконує функції Апостольського адміністратора Цюріху, видав розпорядження для священиків своєї єпархії, щоб відмовляти в уділені Таїнств та християнському похороні особам, які померли в результаті евтаназії, повідомляє «Catholic Herald».

Це розпорядження єпископ Гвондер розмістив у своєму посланні з нагоди Дня прав людини. Єпископ наголосив, що сучасне суспільство часто керується у своїх висновках не перевіреними даними і часто виносить рішення з лякаючою неповагою до моральних аспектів.  

Вчення Церкви цілком ясно вчить, що людське життя має поважатися від першої хвилини зачаття, аж до його природнього завершення, а самогубство, яким є евтаназія виразно суперечить порядку, створеного Богом. Тому, якщо пацієнт висловив готовність померти через евтаназію, священик не може уділити йому Таїнства, якими Церква супроводжує вмираючих, а ні не може таку особу поховати за християнським звичаєм.

Розпорядження єпископа уже викликало гостру реакцію фірми Dignitas, яка є головним постачальником препаратів для евтаназії. У своїй реакції фірма вдалася до образ на адресу християнської віри у Божу всемогутність.