«Сім’я – це Євангеліє, добра новина для сучасного розгубленого людства», – Блаженніший Святослав
  • Птн, 15/05/2020 - 13:34

Сучасна пандемія дозволяє нам по-новому оцінити роль і місце сім’ї у Церкві. Ми сьогодні наново усвідомили родину як домашню Церкву, в якій батько виконує функцію священника, а мати – особливої ікони Церкви, як матері, що пригортає і чуває над життям і служить здоров’ю. Таку думку висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у своєму відеозверненні з нагоди Міжнародного дня сім’ї.

«Цими днями вся світова спільнота звертає свою увагу, думає, молиться за сім’ю. Всесвітній день сім’ї є особливою нагодою, щоб ще раз ми відкрили для себе великий дар, який Бог Отець зробив для людини, створивши її», – зауважив Глава УГКЦ.

За його словами, з усіх видів людських спільнот саме сім’ю особисто створив Господь. Християни проголошують сім’ю Євангелієм, доброю новиною для того, щоб допомогти людині в сучасних обставинах, у цьому бурхливому світі, бути щасливою. Щоб допомогти їй не загубитися і не зневіритися.

«Сім’я, як спільнота любові, нерозривний і плідний союз між чоловіком і жінкою, у сучасних обставинах, зокрема в умовах сучасної світової пандемії, справді представляється нам, як оазис порятунку людини», – сказав він.

Глава УГКЦ вважає, що чимало людей в обставинах пандемії має можливість врятуватися від цієї хвороби саме в лоні своєї родини.

«Сім’я – це особливий оазис плекання людських стосунків між людьми різних генерацій, різних поколінь. Це простір передавання досвіду від старших до молодших. Ми всі шукаємо захисту в колі своєї родини. Сім’я – спільнота любові. Вона нас сьогодні рятує і дає нам можливість віднайти зміст всього того, що ми переживаємо», – додав Отець і Глава УГКЦ.

 

«Спостереженням сучасного світу є те, що проблеми ізоляції висвітлили дуже велику проблему домашнього насильства. Тому сьогодні Христова Церква хоче бути поруч», – наголосив Глава УГКЦ.

«Навіть тоді, коли ми не можемо фізично зібратися разом у наших парафіях і громадах, – каже він, – дозвольте сьогодні Церкві завітати до ваших родин за допомогою сучасних засобів зв’язку».

А після цього усіх закликав до спільної молитви, щоб наша родина була школою любові.

«Саме силою любові можна все здолати, перебороти і оздоровити. Лише оазис любові дає можливість пережити навіть глобальні виклики, які стоять сьогодні перед людством. Саме сила любові, яку ми можемо пережити в нашій сім’ї є сьогодні ліками проти страху. Не боятися в сучасних обставинах можна лише тоді, коли ми відчуваємо силу солідарності, любові, взаємної підтримки в наших родинах. Нехай сім’я – плідний союз любові між чоловіком і жінкою, буде цим маяком, який дасть світло для розбурханого людства в сучасних обставинах», – переконаний Предстоятель УГКЦ.

«Щиро вітаю всі наші родини з цим днем. Щиро вітаю і молюся за наших наречених, які готуються укласти подружжя і, можливо, роздумують, як це зробити в умовах карантину. Я сьогодні хочу звернутися до дівчат і хлопців, які роздумують над тим, чи вступати в подружжя. Нехай Євангеліє любові і сім’ї буде для вас закликом не боятися. Хай буде закликом іти вперед у людських стосунках і вчитися любити», – сказав він.

«Нехай всемилостивий Господь благословить українську родину, що є Доброю новиною для нашого народу, держави і для нашого суспільства», – на завершення побажав Блаженнніший Святослав.