Синод: урочистий початок пленарних засідань
  • Пон, 07/10/2019 - 15:26

У Ватикані розпочалися праці Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів на тему ««Амазонія: нові шляхи для Церкви та цілісної екології». В понеділок, 7 жовтня 2019 р., вранці, Папа Франциск та учасники асамблеї, а це 185 Отців Синоду, експерти, спостерігачі, радники та співробітники й помічники Генерального Секретаріату Синоду Єпископів, зібралися в базиліці Святого Петра у Ватикані.

 

Проказавши молитву перед головним престолом, під яким спочивають мощі святого Апостола Петра, всі вирушили процесійною ходою до Залу синодальних засідань, що розташований поруч із залом Павла VI, призначеним для аудієнцій. Процесію супроводили пісні іспанською мовою та мовами тубільних народів, які закликали прославляти Бога за Його дари та прямувати вперед разом. Учасники несли в руках плакати із зображенням облич людей, які віддали своє життя, захищаючи тубільні народи й амазонські терени.

 

Перед входом до залу Павла VI Святішому Отцеві представлено каное з типовими побутовими засобами амазонських народів, після чого єпископи та черниці внесли його до залу засідань. Папі також вручено весла, як символ заклику місцевих народів до Церкви й надалі плисти разом з ними, захищаючи їхнє життя та територію. Коли ж усі зібралися в залі засідань, відбулося урочисте внесення Євангелії, після чого Святіший Отець, Генеральний Секретар та Головний Доповідач виголосили вступні доповіді.