Синодальна проща до гробу святого Петра
  • Птн, 26/10/2018 - 11:58
Коло двохсот учасників Синоду Єпископів, між якими 100 єпископів та 9 кардиналів і 82 спостерігачі й експерти, до яких приєдналася молодь з парафій Римської дієцезії, здійснили 25 жовтня шестикілометрову прощу до гробу святого Петра. В базиліці Святого Петра до них приєднався Папа Франциск.

Із запрошенням оновити визнання віри «в місці, де святий Апостол Петро свідченням власного життя визнав свою віру в умерлого та воскреслого Господа Ісуса» Папа Франциск звернувся до учасників паломництва до гробу святого Петра, організованого Папською Радою сприяння новій євангелізації для учасників XV Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, що відбулося 25 жовтня 2018 року.

Отці Синоду, спостерігачі та експерти, разом з представниками молоді римських парафії, пройшли шість заключних кілометрів давнього паломницького шляху «Via Francigena». Проща завершилася Святою Месою при катедральному престолі базиліки Святого Петра, яку очолив кардинал Лоренцо Балдіссері, Генерельний Секретар Синоду Єпископів. Проповідь під час богослуження, в якому взяв участь також Папа Франциск, виголосив архиєпископ Ріно Фізікелла, Голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, заохотивши учасників молитви, аби «Петрове визнання віри стало також нашим», що, за його словами, означає «вручити своє життя Господу Ісусові».