Словаччина: віруючі закликають відкрити церкви
  • Пон, 04/05/2020 - 19:12

Словацький священник Франтішек Такач та віряни з парафії Шуміяк звернулися до церковних та державних органів влади з проханням відкрити церкви в країні. Він назвав поточну ситуацію залякуванням людей та постійним руйнуванням суспільного, економічного, сімейного та церковного життя.

Як повідомляє словацький портал «Hlavne Spravy», о. Франтішек Такач заявив, що пережив комунізм, але навіть комуністи не привели Церкву до такого становища, яке є сьогодні. За словами о. Такача, церкви треба відкрити, оскільки нинішня епідеміологічна ситуація не виправдовує такої поведінки щодо віруючих. Він посилається на той факт, що навіть найсміливіші прогнози не здійснилися щодо загрози коронавірусу, а впроваджені обмеження – це медіа-скандал та постійне руйнування соціально-економічного, церковного та сімейного життя.

Словацький священник також заявив, що лікарняні заклади зараз зосереджені на коронавірусному захворюванні COVID-19, ніби всі інші захворювання перестали існувати. Греко-католицький священник Франтішек Такач також висловив жаль, що з огляду на проблему обмеження духовного життя він не чує голосів пастирів – наступників апостолів, які би втрутилися в цю справу. Своє звернення, надіслане владі, словацький священник вирішив опублікувати та своєчасно подавати публічно отримані відповіді або повідомити, що не отримав жодної відповіді.

Село Шуміяк, де працює греко-католицький священник Франтішек Такач, розташоване в Банськобистрицькому краю, в окрузі Брезно, де близько 75% жителів вірні Греко-Католицької Церкви, а понад 16%  - католики.