Слово Митрополита Львівського з нагоди випуску офіцерів Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного
  • Пон, 02/03/2015 - 17:38
Слово Митрополита Львівського з нагоди випуску офіцерів Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного
 
Високодостойний пане Міністре оборони Збройних сил України,
Вельмишановний пане Генерал-лейтенанте Академії,
Високоповажні офіцери,
Достойні офіцери випускники,
Поважні представники влади,
Шановна зібрана громадо,
 
щиро вітаю усіх з гарним святом: народженням нових офіцерів Збройних сил України! Щиро вітаю усіх випускників Академії із отриманням звання молодшого офіцера! Ви покликані бути мужніми захисниками своїх батьків, дружин, дітей, братів та сестер, кордонів України і своєї землі. Ми вдячні вам, дорогі військовики, за те, що захищаєте нас від злобних куль, наражаючись самі на небезпеку втрати життя. Правда, що життя дається тільки один раз, яке необхідно прожити мудро й гідно, щоби не бути засоромленими, особливо, у вічності. Сам Спаситель, Ісус Христос сказав: «Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає» (Ів 15,13). Уже немало із випускників цієї Академії віддали своє життя за своїх друзів, загинуло їхнє тіло, але душа живе. Вони - герої, пам’ять про них не зникне! Герої – живуть! Їхнє щастя та нагорода у вічності! Звичайно, що нам жаль молодого життя, в якому перестало битися серце через непотрібну війну, яку нав’язує Росія. 

Ми приклоняємо голови перед тими, хто загинув і вклоняємося мужності та відвазі тих військових, які захищають свою землю, народ та кордонів України. Віримо в те, що перемога буде за нами, бо ми захищаємося на своїй землі, відстоюємо правду, теж, надіємося на допомогу з неба. Ми молимося за наших воїнів, допомагаємо їм, шануємо, уболіваємо, співчуваємо, бажаємо добра й перемоги!

Дякуємо вам, дорогі офіцери, випускники Академії, за вашу готовність посвятити своє життя за свій народ! Дякуємо вам за вашу силу духу, нескоримість, хоробрість, за вашу мудрість й за те, що покладаєте усю свою надію на Бога! Сподіваємося, що уся ця задумана війна російськими провідниками швидко закінчиться, що тріумф буде по нашій стороні, бо ми непереможні. Великий Союз не здолав афганців - і немала Росія не переможе український народ! Хай живуть Збройні сили України! Хай живе Україна! Хай живе наш народ! Хай славиться Боже ім’я в нашому народі! Віддаю вас, достойні армійці, в опіку Божої Матері, якої прошу, щоб боронила вас в усяких труднощах та небезпеках! Бажаю усім вам здоровими й в силі духу, завжди і звідусіль повертатися до рідного додому! Хай Господь усіх благословить! 

 + Ігор
Митрополит Львівський УГКЦ

 
28 лютого 2015 р. Б., м. Львів