Слухання Бога не обмежується лише читанням Святого Письма,- кардинал Мюллер
  • Пон, 27/06/2022 - 14:57

«Турбота про віру і її зростання є важливим викликом для кожного християнина», - говорив кардинал Мюллер. Колишній префект Конгрегації науки віри виголосив проповідь під час св. Літургії на завершення Євхаристійного Конгресу єпархії Сандомєж в Польщі.

Кардинал нагадав історію та традицію Євхаристійних Конгресів, наголошуючи, що вони стали важливим елементом життя помісних Церков та вселенської Церкви.

«Це велика нагода, щоб краще пізнати істину про реальну присутність Христа в Євхаристії, відновити євхаристійний культ у парафіяльних спільнотах, а понад усе – поглибити свою особисту віру, важливим елементом якої завжди повинна бути зустріч з Христом і Його благодаттю через формування життя таїнствами», - говорив кардинал.

За його словами, віра є першою і основною вимогою, без якої людина не спроможна розпізнати в Ісусі Месію, Сина Божого і Спасителя, ані визнати Його реальну присутність в євхаристійному хлібі. Він зазначив, що брак віри стосується також учнів Христа, тому турбота про віру і її зростання є важливим викликом для кожного християнина.

«Слухання Бога не обмежується лише читанням Святого Письма, хоча без сумніву, воно необхідне. Слухання і вивчення – це формування таїнственного життя, а також наближення до Христа, присутнього у Пресвятих Дарах, щоб на адорації Він сам промовляв до нас в інтимності нашого серця. Це також вірність особистій і спільнотній молитві та турбота про стан благодаті в нас», - підсумував кардинал Мюллер.