Смолоскип святого Венедикта за об’єднану Європу
  • Срд, 19/02/2020 - 14:20

В загальній аудієнції у Ватикані взяла участь делегація Венедиктинських Святкувань, що понесе Венедиктинський смолоскип містами Італії та Угорщини.

У привітаннях після загальної аудієнції у Ватикані в середу, 19 лютого 2020 р., Папа Франциск згадав делегацію Венедиктинської смолоскипної ходи під назвою «Pro pace et Europa una» (лат. За мир та єдину Європу), яка щороку організовується в рамках Венедиктинських Святкувань (італ. Celebrazioni Benedettine). Цей захід спрямований на поширення духовної спадщини святого Венедикта, що є небесним співпокровителем Європи.  

14 лютого 2020 р. в осідку Європейського Парламенту в Італії відбулася презентація Венедиктинських Святкувань 2020, у якій взяли участь мери італійських міст Норча, Субіяко, Кассіно, з якими пов’язане життя та діяльність святого Венедикта. «Всім зрозуміло, – зазначив під час презентації мер Норчі Нікола Алеманно, – що політичних та економічних причин недостатньо для того, аби спонукати європейські народи стояти під одним прапором. У цьому контексті є актуальним послання св. Венедикта, який заклав основи ідентичності, історії та культури нашого континенту».

Після участі в загальній аудієнції зі Святішим Отцем у Ватикані делегації представники трьох міст – Норчі, Субіяко й Кассіно, – повезуть Венедиктинський смолоскип до Норчі, звідки він вирушить до Угорщини, де від 27 лютого до 1 березня 2020 р. в різних містах відбудуться заходи, присвячені Венедиктинським Святкуванням 2020. Опісля Венедиктинський смолоскип знову повернеться до Італії й буде в центрі святкувань, що від 8 до 21 березня відбудуться в Субіако та Кассіно.