«Соціальне служіння - це основа християнського обличчя віруючої людини» , - протоієрей Роман Сиротич
  • Чтв, 20/09/2018 - 12:49

17 вересня 2018 року, у Києві відбувся тренінг «Соціальне служіння на парохії – активізація громади: заснування парафіяльного осередку соціального служіння».

Захід провели в рамках проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні», який впроваджується Карітасом. Учасниками тренінгу стали соціальні Команди Київської архиєпархії, які активно розвивають служіння ближнім у своїх парафіях.

Під час зустрічі Протоєрей Роман Сиротич, Синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ наголосив на тому, що Соціальне служіння є основою християнського обличчя віруючої людини, бо тоді віра втілюється у ділах: «Саме тому, сьогодні, наші команди соціального служіння занурюються у практичну роботу – організацію парафіяльних осередків», - зазначив священик.

Після цього присутні обговорили шляхи та способи втілення парафіяльних соціальних програм. Окрім цього вони зробили SMART аналіз та запланували свою діяльність на найближчий час.

Також під час зустрічі відбулася праця з посібником із соціального служіння – «Любов’ю служіть один одному». На прикладі окремих частин книги, учасники обговорили ряд важливих питань, які відносяться до підвищення у парафіях рівня соціального служіння.

Прес-служба Київської архиєпархії