Сьогодні третя річниця смерті Блаженнішого Любомира
  • Нед, 31/05/2020 - 17:39

Три роки тому, 31 травня 2017 року, відійшов до Господа Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у 2001-2011 роках, український релігійний діяч, моральний авторитет та духовний провідник українського народу Блаженніший Любомир Гузар. З цього приводу у неділю, 31 травня 2020 року, після Архиєрейської Божественної Літургії, відбудеться процесійний хресний хід до крипти Патріаршого собору, де похований Блаженніший Любомир. У крипті буде відслужено Панахиду.

«Якщо ми пам’ятатимемо не тільки особу Блаженнішого Любомира Гузара, а передусім усе те, що він нам передав, тоді ця пам'ять буде життєдайною. Ми згадуватимемо його своїм способом життя, ставленням до себе і ближнього», – зазначив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй торішній проповіді.

За словами Предстоятеля, переживаючи такий момент пам’яті, спадають на думку три поняття: пам'ять, вдячність і молитва. Глави Церкви вважає, що нам слід пам'ятати про те, чого навчав Блаженніший Любомир і намагатися цим жити.

Блаженніший Святослав запрошує вірних Церкви та всіх людей доброї волі цього дня єднатися в молитві за вічний спочинок Блаженнішого Любомира за посередництвом прямої трансляції «Живого телебачення» та пам’ятати про нього у своїх особистих молитвах.