Сьогодні у Львові розпочався «Тиждень католицького шкільництва»
  • Пон, 01/04/2013 - 21:25

1 квітня спільною молитвою голови Комісії Львівської архиєпархії у справах освіти та виховання о. Юрія Воловецького, вчителів і учнів школи Святої Софії (вул. Вічева, 2), у Львові стартував тиждень католицького шкільництва.

Як повідомив о. Юрій Воловецький, з 1 по 5 квітня у католицьких школах міста вперше відбудеться День відкритих дверей та конкурс «Фестиваль талантів» у номінаціях: вокал, хореографія, декламаторство, художнє мистецтво, знання Святого Письма. Конкурс відбуватиметься у школі Святої Софії (вул. Вічева, 2), гімназії Святого Климентія Шептицького (вул. Хоткевича, 16), Молодіжному навчальному центрі ім. Святого Дона Боско (вул. Личаківська, 175). До конкурсу також долучаться учні авторської школи «Тривіта» (вул. Зубрівська, 1) та вихованці дитячого садка Святого Миколая (вул. Гвардійська, 8а). Останні змагатимуться лише у трьох номінаціях: хореографічній, декламаторській і вокальній.

Крім цього, переможці конкурсу виступлять із презентацією свого навчального закладу та концертом на День міста Львова.

Тиждень католицького шкільництва відбувається з ініціативи Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, а також Асоціації християнських батьків України (АХБУ), у рамках Року віри в УГКЦ. Його тема: «Мама ─ перший учитель віри».

«Такими заходами ми хочемо ознайомити суспільство з діяльністю християнських шкіл, відкрити тему важливості християнського виховання, донести до освітян і батьків важливість відповідальності за виховання дітей», ─ зазначила с. Христофора Буштин, голова комісії УГКЦ у справах освіти та виховання.

Прес-служба Львівської архиєпархії