Сотні мусульман протестували проти побудови католицького храму в Індонезії
  • Пон, 27/03/2017 - 15:10

В п’ятницю, 24 березня 2017 р., в місті-сателіті столиці Індонезії Джакарти, кілька сотень мусульман виступали проти забудови католицького храму. Поліції довелось застосувати сльозогінний газ, щоб розігнати непоступливих протестувальників.

Сотні протестувальників із мусульманського братства Бекасі влаштували гучну демонстрацію перед церквою Св. Клари у Каліабанг, поруч із містом Бекасі, після п’ятничної молитви.

За словами свідків, протестувальники намагались увійти до храму, що перебуває в стадії будівництва з листопада минулого року. Деякі з них кидали камінням і пляшками, тому поліція була змушена застосувати сльозогінний газ.

Місцевого священика Раймундуса Сіаніпара поліція з метою безпеки попросила покинути храм, інформує Catholic Herald.

В Індонезії, де більшість становлять мусульмани, офіційно визнано шість релігій. Військові ісламські угрупування часто виступають проти віруючих меншин, а поліція не втручається. Члени тих релігійних меншин, які не визнані державою, перебувають під постійною дискримінацією.

Це вже не перший напад на цей храм. Мусульмани періодично відновлюють протести, починаючи від червня 2015, коли було видано дозвіл на будівництво. Організатор п’ятничного протесту заявив, що вони не поступляться поки держава не скасує дозвіл на побудову церкви.

На даний час 12 тисяч католиків регіону Бекасі збираються на молитву в комерційних приміщеннях, які служать неформальним місцем для молитви.