Соціальні мережі - простір для євангелізації
  • Суб, 29/09/2012 - 00:00

"Соціальні мережі: двері правди і віри; нові простори для євангелізації" - так звучить тема Всесвітнього дня соціальної комунікації на 2013 р. "Одним з найбільших викликів для євангелізації сьогодні є той, який походить з цифрового середовища. І на цей виклик хоче звернути увагу тема, яку, в контексті Року віри, вибрав папа Бенедикт XVI для 47-го Всесвітнього дня соціальної комунікації ", - наголошується в спеціальному повідомленні опублікованому 29 вересня.

 

Підкреслюється, що елементи для роздумів - "численні і важливі". "В час коли технологія намагається стати сполучною тканиною багатьох людських досвідів, таких як віджносини і знання, необхідно запитати самих себе: чи може вона допомогти людям зустріти Христа у вірі? Не достатньо лише поверхневої адаптації мови, але необхідно бути здатними представляти Євангеліє, як відповідь на вічне питання людини про сенс і віру ", - наголошується в повідомленні. Звертається увага на те, що мова не йде про те, щоб використовувати інтернет як "засіб" євангелізації, але евангелізатор повинен усвідомити, що життя сучасної людини виражається також в цифровому оточенні. Відзначається, що необхідно зважати на те, що розвиток і велика популярність соціальних мереж, вплинули на "акцентуалізацію діалогового та інтерактивного стилю спілкування і відносин".

 

Підкреслюється, що Всесвітній день соціальної комунікації - день встановлений на II Ватиканському Соборі. Він  відзначається в багатьох країнах світу в неділю перед торжеством Зіслання Святого Духа. Спеціальне послання Папи буде по-традиції опубліковано в день пам'яті св. Франциска Сальського, покровителя журналістів.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va