Спільнота Салерно відсвяткувала свій перший храмовий празник
  • Срд, 20/12/2017 - 08:34

У неділю, 17 грудня 2017 року, українська громада Салерно відсвяткувала свій перший храмовий празник у церкві св. Андрія, котру Mons. Luigi Moretti, Архієпископ та Митрополит Салерно-Кампанії-Ачерно, передав на постійне користування українській спільноті.

Святкування розпочалося із Архієрейської Божественої Літургії, котру очолив Преосвященний владика Діонісій Ляхович, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії, у співслужінні о. Івана Борина, душпастиря-капелана громади та 6-ма священиками південного деканату: деканом південного регіону о.Романом Кривим, о.Ігорем Стусом (Помпеї), о.Олегом Григорцем (Фоджа), о.Ігорем Горішнім (Аверса), о.Ігорем Данильчуком (Казерта), а також  don Biagio Napoletano, генеральний вікарій Архиєпархії Салерно, котрий привітав українську громаду зі святом від імені місцевого Єпископа. У Божественній Літургії взяли участь більше 750 вірних.

Друга частина храмового  свята відбулась у Катедральному Соборі св. Матея, де свої привітання для парафіян громади св. Андрія дарували місцевий хор “Калина”, хор парафії із м. Авелліно, співуче подружжя Леонід та Алла Патлатюк, а   обдаровані парафіяни м. Салерно, Жанна Шишко виконала пісню-молитву «АВЕ МАРІЯ» та Анна Бабій  прочитала власні вірші.  Особливими гостями свята стали заслужені артисти України Світлана Весна із своїм чоловіком, композитором та  музикантом, Володимиром Куртяком, котрі дали можливість усім присутнім відчути себе на рідній українській землі.

Щиро слова вдячності висловлюємо  усім,  хто приклався до організації даного свята, як матеріально, так і фізично. Дякуємо Преосвященному Владиці Діонісію за батьківське слово та Архиєрейське Благословення, а також усім священнослужителям і їхнім громадам.  А найперше щиро дякуємо Господу Богу та Св. Ап. Андрію за можливість молитися у власному Храмі.

Повідомив о. Іван Борин