СпільноТи: новий мобільний застосунок УГКЦ
  • Втр, 23/04/2019 - 13:12

Українська Греко-Католицька Церква розробила мобільний застосунок, що містить основну контактну інформацію про парафії та спільноти УГКЦ в Україні та за кордоном.

«Це такий собі кишеньковий довідник, - каже Ірина Владимір, один з ідейників проекту. - Його основна мета - показати, що Церква - це не холодна будівля, а живий організм, який розвивається і росте, а також показати все багатство нашого різноманіття».

Мобільний застосунок розроблено на базі Інтерактивної карти УГКЦ, яку створено Департаментом інформації УГКЦ і яка зараз налічує дані про більше ніж 2800 парафій і осередків УГКЦ, та доповнено інформацією про чинні мирянські рухи та спільноти.

Він працює в режимі карти і показує перелік усіх парафій, що розташовані навколо користувача, та спільнот, які до них належать. Доступна функція універсального пошуку за основними характеристиками. Крім того, можна обирати свої улюблені парафії чи спільноти і отримувати сповіщення про оновлення інформації про них.

«Християнин немислимий без спільноти, хоч би найменшої. У спільноті ми зустрічаємо Христа, знаходимо підтримку, зростаємо духовно», - додає Максим Гонтар, технічний керівник проекту.

Застосунок безкоштовний і вже доступний для завантаження на платформах iOS і Android.

«Спільноти - проект Комісії у справах молоді та Комісії у справах мирян УГКЦ», - підкреслив координатор проекту, секретар Патріаршої комісії у справах молоді Орест Гевак.

Детальнішу інформацію можна дізнатись на сайті https://spilnoty.pp.ua/ або на сторінці у Фейсбуку.

Варто зазначити, що це вже не перший подібний проект Української Греко-Католицької Церкви. Раніше було розроблено Дивенсвіт-календар УГКЦ, Молитовник УГКЦ та мобільний застосунок з цитатами Блаженнішого Любомира.

Підготувала Ірина Владимір