Співчуття Папи постраждалим в Сьєрра-Леоне
  • Срд, 16/08/2017 - 17:58

Папа Франциск з глибокою стурбованістю слідкує за тим, що цими днями відбувається у Сьєрра-Леоне, країни на заході Африки, яка потерпає від повеней та оповзнів, які вже спричинилися до кількох сотень жертв. Ще більше людей вважаються пропалими безвісті.

У телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Святішого Отця на ім’я Архиєпископа Фрітауна Чарльза Едварда Табми, зазначається, що Папа висловлює своє глибоку співчуття з огляду на «руйнівні наслідки» стихійного лиха в передмісті Фрітауна, та «в цей непростий період запевняє свою близькість тим, хто втратив своїх найдорожчих».

Глава Католицької Церкви «молиться за всіх загиблих, за їхні родини та друзів, що переживають жалобу, призиваючи Боже благословення, як запоруку скріплення та розради». Папа також звертається із закликом до солідарності та запевняє свою близькість рятівникам, які надають необхідну допоможу постраждалим від цієї катастрофи.

Пригадаємо, що напередодні, після проказування молитви «Ангел Господній», Святіший Отець підніс молитву до «Марії, Цариці миру», ввіряючи Їй «тривоги й болі народів, які в багатьох частинах світу страждають від стихійних лих, суспільних заворушень чи конфліктів».