США: Джордж Сорос виділить 220 млн доларів на підтримку «чорної революції»
  • Чтв, 16/07/2020 - 16:49

Фонд «Відкрите суспільство», заснований американським фінансистом, оголосив про підтримку «нових організацій та лідерів, що розбудовують силу чорних громад по всій країні, з акцентом на їхню здатність не відставати від змін на шляху до кращого завтра». Йдеться про близько 220 млн доларів.

Найбільша частина цієї квоти – 150 млн доларів США – надійде від набору п'ятирічних дотацій для організацій, що борються за «соціальну справедливість», що очолюються чорношкірими особами, які допомогли «створити та підтримати імпульс змін до расової рівності». Найбільшою організацією такого типу сьогодні є «Black Lives Matter», яка, окрім діяльності задля передбачуваної расової справедливості, також виступає за антикатолицьку, промарксистську та прогомосексуальну програму.

«Реакція «Відкритого суспільства» відображає наше переконання, що реальний прогрес потребує постійної підтримки впродовж багатьох років і дозволу лідерам громад, знаючим реалії суспільства, формувати шлях вперед», – йдеться на сайті «Open Society Foundation». «Досвід цього переломного моменту в діяльності руху задля расової справедливості є надихаючим і потужним», – сказав голова організації Патрік Гаспар, коментуючи мобілізацію американського суспільства після вбивства Джорджа Флойда.

«Ми маємо честь продовжувати життєво важливу роботу, що полягає в  боротьбі за права, гідність та справедливість пригноблених людей у ​​всьому світі, ініційовану нашим засновником і головою Джорджем Соросом», – додав він.

«Ми визнаємо, що боротьба за викорінення системного расизму триває; він існує від початку Республіки і до сьогодні є на всіх рівнях влади та в нашій кримінально-судовій системі. Але величезне збільшення сили людей, які вийшли на вулиці, вимагаючи, щоб цей народ справлявся краще – люди різного віку, з усіх верств населення та в усіх куточках цієї країни – дають надію нам усім», – наголосив Гаспар.

Крім того, Фонд виділить 70 млн доларів на короткострокову діяльність, що включає також міські інвестиції в громадську безпеку, підтримку місцевого судового апарату чи навчальні курси, що дають спеціальні знання з управління бюджетами місцевих органів влади. Звичайно, все це базується на ідеї боротьби із системним расизмом.

Гроші також підуть на освіту, боротьбу з «дезінформацією», «боротьбу з громадянською позицією» та забезпеченням безпечних виборів під час тривалої пандемії.