США: In God we trust
  • Нед, 22/09/2013 - 10:49

Федеральний суд в Нью-Йорку відхилив позов атеїстичної організації Freedom From Religion Foundation ("Фонд свободи від релігії") проти казначейства США, що вимагає прибрати з банкнот і монет гасло In God we trust, оскільки таким чином уряд підтримує одну релігію і порушує конституційний принцип поділу держави і Церкви.

У 2006 році в суді в Сакраменто (Каліфорнія) подібний позов був також відхилений, і представник Freedom From Religion Foundation Майкл Ньюдоу направив повторний позов до федерального суду в Нью-Йорку. І на цей раз судді визнали твердження про порушення конституційного принципу необґрунтованим.

Американський центр закону і правосуддя (ACLJ) представив суду правову експертизу, згідно з якою гасло In God we trust нерозривно пов'язане з історією Сполучених Штатів.

У листопаді 2011 року Палата представників прийняла резолюцію, що підтверджує  за фразою In God We Trust статус національного гасла. Ця фраза вперше з'явилася на купюрах і монетах в 1864 році, а в 1965 році Конгрес присвоїв їй статус національного гасла.

За матеріалами http://procatholic.ru