США: єпископ ганить сенатора-католика
  • Втр, 25/02/2014 - 09:37

Суворе дорікання з боку єпископа дієцезії Буффало викликали слова сенатора із Нью-Йорка Тіма Кеннеді, який публічно заявив, що він як католик підтримує аборти.

Єпископ Річард Мелоун нагадав, що кожен практикуючий католик повинен знати: людське життя має бути шановане і бережене безумовно, від моменту зачаття.

Державний сенатор від Демократичної партії, який раніше стверджував, що був захисником життя, але «не радикальним», публічно визнав, що його погляди у цій справі зазнали поступових змін, і нині він сам себе називає «католиком pro-choice», тобто таким, який підтримує аборти. Тим самим Кеннеді оголосив підтримку закодонавчої ініціативи губернатора Ендрю М. Куомо, який хоче запровадити ще більш проабортні врегулювання в усьому штаті Нью-Йорк. Однак при цьому сенатор Кеннеді зазначив, що сприймає свою католицьку віру дуже серйозно і «виховує її у своїх дітей».

Єпископ Мелоун зазначив, що «поворот» у поглядах відомого політика, якого асоціюють із католицьким електоратом, сповнює його «глибоким розчаруванням». Його Преосвященство нагадав, що проабортні погляди суперечать ученню Католицької Церкви, а захист життя ненароджених назвав «найсуттєвішою справою».

«Практикуючі католики, які стверджують, що виховують віру у своїх дітей, мають їх навчати, що аборти це зло від початку, що людське життя треба шанувати і берегти безумовно, від моменту зачаття», — написав єпископ у заяві, і підкреслив, що кожна неповинна людська істота від самого початку свого існування має нерушиме право на життя.

Єпископ Мелоун від 2012 року керує дієцезією Буффало. Раніше він був єпископом-помічником  Бостонським, потім — ординарієм Портленда, штат Мейн. В американському єпископаті він стоїть на чолі комісії, яка займається опрацюванням документу про те, як порнографія нищить сім’ю.

Джерело: CREDO