США: лідери руху pro-life навертаються на католицизм через незмінність і однозначність вчення
  • Срд, 17/05/2023 - 13:28

Американський рух pro-life завдяки важкій праці досягає все більших успіхів – до його кола приєднується широке гроно мешканців, в т.ч. і некатоликів. Для багатьох лідерів власне однозначність вчення Церкви у сфері охорони ненародженого життя, а також відвага, з якою вірні та духовенство наголошують його непорушність, стали надхненням для того, щоб перейти в католицьку віру.

Ліла Роуз очолює організацію «Live Action», відому виробництвом відео, в яких «знімають маски» із діяльності абортивної індустрії. Їхні відео щомісяця переглядають мільйони глядачів. Ліла, ще будучи 9-річною дівчинкою, прочитала книжку, в якій розповідалось про наслідки аборту і дійшла до висновку, що він є вбивством. Під час навчання в університеті вона приєдналась до групи захисників життя – і там також зустрілась із католиками. Після того як вона вивчила католицьку віру, зрозуміла, чим є Євхаристія і відкрила для себе, що це власне та Церква, яку дві тисячі років тому заснував Христос. «Я відчула сильне прагнення: Прийміть мене. Прийміть мене якомога швидше», - розповіла вона. Її прагнення сповнилось у 2009 році.

Історія Крістіан Гоукінс була схожою. Вона також, ще будучи студенткою, почала діяльність організації на захист життя. Їй була потрібна підтримка у розвитку організації, і тими, хто прийшов їй на допомогу, були католики. Питання пошани до життя було важливим для них. «Думаю, що моя історія навернення є простою», - каже Крістіан. – «Вона полягає на тому, що я зустріла інших католицьких лідерів всередині руху, розмовляла з працівниками […] і просто слухала правду про віру». Вона наголосила, що до віри її привів рух за життя. Сьогодні вона очолює спілку із 1400 студентських про-лайф груп.

У свою чергу Мар’йорі Данненфельзер приєдналась до Церкви невдовзі після того як зрозуміла важливість захисту життя. Раніше вона була прихильницею абортів. «Я думала, що це дійсно правильно, але моя позиція була настільки поверхнева… в основі вона зводилась до слогану «моє тіло – мій вибір»,- пригадує вона. Мар’йорі часто вступала в дискусії, і, як сама визнає, програла; і ця поразка стала її «найбільшим життєвим досягненням». Сьогодні вона очолює найбільшу суспільну організацію на захист життя, що налічує понад 900 тисяч американців.