США: осквернено хрести і могили на цвинтарі католицького університету
  • Срд, 24/06/2020 - 12:46

Поліція заарештувала чоловіка, котрий малював свастики на могилах кількох монахів-домініканців, а також напав на охоронця католицького коледжу ввечері понеділка 22 червня.

Як стало відомо, о 21:30 год. чоловіка зауважили на території цвинтаря Providence College, де поховані монахи Домінікаського чину, котрі були викладачами в цьому коледжі. Охоронці підійшли до нього запитати що він робить, і побачили наслідки його актів вандалізму – намальовані свастики та антикатолицькі гасла на центральному хресті цвинтарю та на кількох могилах. Чоловік також спалив кілька американських прапорів, розміщених на могилах.

Загалом, було пошкоджено сім надгробків і центральний хрест.

Чоловік вдарив охоронця в голову і почав втікати. Згодом його знайшли, коли він переховувався в кущах на території кампусу, і заарештували.

Станом на вівторок, фарбу з надгробків і хреста вдалось усунути.

Священники, котрі працюють в цьому коледжі, видали заяву, в якій засудили цей расистський, антисемітський і антикатолицький вчинок, а також осквернення надгробків монахів, котрі роками віддано служили коледжу.

«Окрім того, ми засуджуємо цей вчинок, на підтримку і в солідарності з юдейськими членами нашої спільноти, багато з котрих були в дружніх стосунках із покійними монахами. Providence College має довгу і багату історію співпраці із єврейською спільнотою Род-Айленду», - йдеться у заяві.

Як інформує CNA, Providence College є домом для юдейсько-католицького теологічного обміну і регулярно проводить події, скеровані на міжрелігійний діалог і дружбу.

Місцева поліція ідентифікувала чоловіка у вівторок. Ним виявився 26-річний Кевеон Гомера, котрому висунули обвинувачення у вандалізмі та нападі з метою вчинити злочин.

Свідок, котрий бачив Гомеру до злочину, розповів, що той ніс відро з фарбою і звинувачував Providence College у тому, що він є «частиною рабських плантацій» та казав, що має намір підпалити американський прапор.

Providence College був заснований у 1917 році, через кілька десятків років після проголошення Прокламації про звільнення рабів і майже через століття після укинення рабства в Род-Айленді.