США: ще в одній єпархії заборонили допускати до св. Причастя Ненсі Пелозі
  • Чтв, 26/05/2022 - 12:24

Заборона приступати до св. Причастя, а також уділяти його Ненсі Пелозі, що кілька днів тому увійшла в дію на території єпархії Каліфорнії, звідки походить політик, тепер також діє в єпархії Арлінґтон, що розташована на території Вашингтону.

Про це повідомив єпископ Майкл Ф. Барбідж, цитуючи архиєпископа Сан-Франциско Сальваторе Корділеоне. 20 травня схоже рішення видав ординарій єпархії Санта Роза, єпископ Роберт Васа. На території цієї єпархії п. Пелозі час від часу бере участь у св. Літургії.

Єпископ Майкл Ф. Барбідж в середу зазначив, що поважає заборону, накладену його ординарієм через рішучу підтримку Пелозі для легалізації абортів. Він наголосив, що таке рішення було прийняте для добра особи, щоб вберегти вірних від згіршення, «коли католики, що виконують публічні функції, займають позицію, що суперечить вченню Церкви». «Усі вірні, включно з тими, хто не є публічними особами, повинні приступати до таїнств у справжній єдності з Церквою і нашим Господом», - зазначив ординарій єпархії Арлінґтон.