США: Третя особа в державі не може приступати до св. Причастя у своїй єпархії
  • Суб, 21/05/2022 - 18:58

Глава Палати представників Конгресу США Ненсі Пелозі не буде допущена до Св. Причастя на території своєї архиєпархії Сан Франциско допоки не відречеться своєї підтримки «прав» на аборт – вирішив місцевий Архиєпископ Сальваторе Корділеоне.

Про це Архиєпископ повідомив пані Пелозі 19 травня, а наступного дня повідомив про це публічно, інформує wiara.pl.

Водночас він наголосив, що цей крок є «суто душпастирським, а не політичним». «Після багатьох спроб поговорити, щоб допомогти їй зрозуміти тягар зла, який чинить, згіршення, яке викликає, і небезпеку для душі, на яку наражається, я сказав, що надійшов час, коли я змушений публічно оголосити, що її не можна допускати до Святого Причастя, допоки вона публічно не покається зі своєї підтримки «прав» на аборт, не посповідається і не отримає розгрішення за співпрацю зі злом у таїнстві покаяння», - написав Архиєпископ Корділеоне.

Він покликався на 915 канон Кодексу канонічного права, в якому сказано: «Ті, хто був відлучений від церкви або заборонений після накладення або проголошення покарання, та інші, що наполегливо наполегливо виявляють тяжкий гріх, не допускаються до святого причастя».

Рішення Арх. Корділеоне вже публічно підтримали Архиєпископ Самуель Акіла з Денверу, єпископ Томас Папроцкі зі Спрінґфілду, штат Іллінойз, єпископ Роберт Ваза з Каліфорнії, єпископ Джозеф СТрікленд з Тайлеру, Техас, єпископ Джеймз Конлі з Лінкольна, штат Небраска, єпископ Гайїнг з Медісона, штат Вісконсин та інші, пише pch24.pl.

82-річна Ненсі Пелозі є політиком від Демократичної партії, а також членом Палати представників від 1987 року. Походить з родини, яка має глибоке італійське коріння. Її батько був мером у Балтиморі. Вона одружена і має п’ятеро дітей. Належить до найбагатших членів американського Конгресу.