Стан здоров’я Асії Бібі постійно погіршується
  • Чтв, 26/06/2014 - 00:36

Адвокати християнки Асії Бібі звертаються до влади Пакистану із проханням негайно встановити дату апеляційного процесу. Асію засудили на смертну кару за так зване «богохульство» супроти Магомета, а насправді вона просто розповідала своїм товаришкам-мусульманкам про свою віру в Христа. Вже понад п’ять років її утримують в камері для приречених на смертну кару, де вона безрезультативно очікує на розгляд апеляції.

«Негайне визначення дати процесу є вкрай необхідним, оскільки в Асії Бібі постійно погіршується стан здоров’я, як фізичний, так і психічний», – пишуть у поясненні адвокати, нагадуючи водночас, що цю матір п’яти дітей засудили несправедливо. Її апеляцію відхиляли із списку справ вже багаторазово з різних причин, серед них і тому, що не вдавалося сформувати суддівський склад.

«Незважаючи на затягування усієї справи, ми маємо довіру до нашої магістратури і віримо у швидке звільнення Асії Бібі, котра є невинною», – наголошують її адвокати.

В той же час ісламські фундаменталісти продовжують залякувати суддів, погрожуючи смертю кожному, хто посміє виступити на захист християнки.