Становище християн в Еритреї стає щораз гіршим
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

"Релігійні переслідування в Еритреї посилилися і становище християн стає щораз гіршим", – сказав еритрейський християнський лідер, який побажав не називати свого імені з міркувань безпеки, в інтерв'ю "Open Doors International".

 

37 студентів-християн з Коледжу мистецтв і суспільних наук в місті Аді Кіхе та 5 осіб з Церкви живого Бога в Асмарі заарештували минулого тижня, збільшивши кількість заарештованих християн до 191.

 

"Open Doors", служіння для християн, яких переслідують за віру, нараховує приблизно 1200 християн, ув'язнених зараз в Еритреї. І все ж, за деякими оцінками, ця цифра сягає трьох тисяч. За церквами в Еритреї з травня 2002 року пильно стежать, тоді закрили всі протестантські та п'ятидесятницькі церкви, які не могли пройти реєстрацію у Відділі з релігійних справ.

 

"Через 20 років після ейфорійного святкування незалежності, Еритрея вважається однією з найбільш репресивних, замкнутих і недоступних країн у світі", – сказала Клер Бестон, дослідник з Еритреї з "Amnesty International", в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

 

Селам Кідане, еритрейський репатріант і директор "Release Eritrea", розташованої в Британії правозахисної організації, розповіла "World Watch Monitor", що з січня спостерігається "посилення" релігійного переслідування в Еритреї.

 

"Ми не можемо довести це, пов'язати з тим, що відбувається, або що починається, але відбувається багато арештів", – сказала вона.

 

Кідане сказала, що уряд Еритреї переслідує лідерів підпільних церков, збирає інформацію, щоб заарештувати їх.

 

Релігійні переслідування в Еритреї поширюються не тільки на християн, говорить Кідане, але підпільні християнські церкви страждають найбільше.

"Будь-яка релігія, яка не дозволяє уряду контролювати себе, переслідується", – говорить вона. "Це не обмежується християнами. Але в умовах повної заборони, церкви меншин страждають найбільше – п'ятидесятники, євангельська церква – це ті, кого затаврували і звинуватили".

Майже половина населення Еритреї – християни. Майже 9 з 10 християн належать до Православної Церкви, а всі інші – католики і протестанти.

 

Еритрея є на 10-му місці в списку з 50-ти країн з найжорстокішими переслідуваннями християн.

 

"Коли виявляються християни в Еритреї, їх заарештовують і тримають у вантажних контейнерах у військових таборах. Мінімум 105 християн заарештували 2012 року і повідомляється, що 31 християнин помер у в'язниці", – пише "World Watch List".

За матеріалами www.cnlnews.tv