Старшу монахиню не прийняли в будинок престарілих, бо вона носить монаший вельон
  • Пон, 25/11/2019 - 14:46

Секуляризація у Франції подібна до параної.

Історія відбулася у Везулі на сході Франції. Після 80-річного віку монахиня через стан здоров’я повернулася до рідного міста за майже сімдесят років. Вона попросила прийняти її до громадського будинку для людей похилого віку. Вона подала заявку в жовтні 2018 року – інформує італійський сайт «Aleteia».

Вона попросила «Foyer Logments» виділити місце. Особи, які проживають в цьому осередку, мають власне помешкання, але можуть користуватися рестораном на всіх прийомах їжі. Коли вона прибула туди в січні 2019 року, виявилося, що для неї місця не було, і її вписали до списку очікування. Парафія прийняла її під свій дах. Однак час минав, а двері до «Foyer Logments» залишалися зачинені для монахині.

У липні вона отримала повідомлення. Комісія, яка призначає місця, прийняла її заявку. Вона повідомила, що відразу коли з’явиться місце, сестра отримає пропозицію оселитися. Однак повідомлення супроводжувалося поясненням, що люди, які проживають у центрі, можуть мати особливі переконання, які треба поважати, і тому жодних ознак приналежності до релігійної спільноти не приймається. Це означає, що монахиня не може носити свій головний убір.

Місцевий священник, який допомагає монахині, пише у своєму парафіяльному бюлетені про «християнську фобію». Голова комісії Везуля ствердив, що справу закрили і що монахиня «не хотіла приймати внутрішні положення, однакові для всіх».

Монахиня могла би носити тільки хрест, але не захотіла на це погодитися.