Стежками нашої спадщини. Археологічні розкопки біля Миколаївської церкви в Золочеві
  • Срд, 30/08/2017 - 17:41

Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» Інституту археології Національної академії наук України провадить археологічні розкопки біля найстарішої золочівської церкви – церкви св. Миколая Чудотворця по вулиці Валовій. Розкопками керує відомий український археолог Юрій Володимирович Лукомський.

Юрій Лукомський, брав участь і очолював чисельні археологічні експедиції, які досліджували королівський Галич. З 1992 по 1996 рік очолював Галицьку археологічно-архітектурну експедицію. Брав участь у розкритті та обмірах решток Десятинної церкви в Києві. З 2013 р. курує археологічні дослідження церкви Різдва Богородиці в Холмі, де можливо похований король Данило Галицький.

Розкопки в Золочеві ведуться з метою виявлення решток фортифікацій старого Золочева. Проте, на даний момент решток фортифікацій не знайдено. На сьогоднішній день знайдено решти поховань в межах території колишнього припарафіяльного цвинтаря, з них одне – поховання невідомого священика. А також виявлено рештки фундаментів невідомої споруди.