Суд скасував ув’язнення активістки, що молилася Вервичку біля будинку де відбувався сатаністський ритуал
  • Втр, 23/08/2016 - 15:09

Апеляційний суд Оклахоми скасував вирок про ув’язнення католицької активістки, яка молилася Богородичну вервичку перед урядовою будівлею, у якій відбувалася так звана чорна меса – сатанинський ритуал, який включає блюзнірське знущання з католицької Євхаристії, повідомляє «LifeSite».

Джоану Белл було заарештовано 21 вересня 2014 року в Оклахома Сіті. Пані Белл клякнула на коліна перед входом в урядову будівлю, в якій відбувалася чорна меса і почала молитися Вервичку. Поліція її заарештувала.

Апеляційний суд Оклахоми постанови. Що арешт і тюремне ув’язнення пані Белл були незаконними. Суд також постановив, що оскільки арешту був незаконним пані Белл мала право такому беззаконню поліції пасивно опиратись. 

«Це судове рішення – важлива перемога у справі захисту прав католиків в США, які зараз стикаються з хвилею антикатолицької ненависті», - коментував рішення суду президент Католицької асоціації юристів США Крістофер А. Феррара – «Асоціація зараз розглядає варіанти відновлення прав пані Белл, в тому числі й позов у федеральний суд з приводу грубого порушення громадянських прав пані Белл. Це грубе порушення було санкціоноване офіційною владою Оклахома Сіті й воно не має права щераз повторитися».