Суд США: «Церкви, які виступають за життя, не повинні фінансувати аборти»
  • Суб, 10/09/2022 - 12:44

Каліфорнія не може вимагати від церков, які вірять у святість життя, надання медичної страховки для абортів, ухвалив федеральний суд.

Головний суддя округу Кімберлі Мюллер оголосила неконституційним для держави відмовляти церквам у звільненні на підставі релігійних переконань від «добровільного покриття витрат на аборти».

У квітні церкви попросили суд винести рішення проти Каліфорнійського Закону Про страхування від абортів як порушення прав на свободу віросповідання, передбачених Першою поправкою.

У документах, поданих до окружного суду, зазначено: «Церкви вважають, що аборт є гріхом і прямо суперечить їхнім християнським переконанням».

Отже, далі в документі, «вони не можуть оплатити або сприяти покриттю планового аборту в планах медичного огляду своїх співробітників».

Суддя Мюллер не знайшов вагомих причин для того, щоб Департамент керованого медичного обслуговування Каліфорнії (DMHC) відмовив роботодавцям у релігійних винятках щодо покриття аборту.

Почувши рішення суду, робітник ADF Єремія Галус сказав:"уряд не може змусити церкву або будь-якого іншого релігійного діяча порушувати їхню віру і совість, беручи участь у фінансуванні абортів".