Суд в США дозволив християнському фотографу відмовити у послугах фотозйомки одностатевого весілля
  • Пон, 07/08/2017 - 20:04

Окружний суд штату Вісконсин минулого тижня постановив, що християнка-фотограф може посилатись на свою віру і відмовити проводити фотозйомку одностатевого «весілля». Основною причиною для такої постанови стало те, що офіс її бізнесу не має вітрини.

Суд зазначив, що її онлайн-бізнес не буде підлягати судовому переслідуванню за законом Дейна, що забороняє «дискримінацію» на основі «сексуальної орієнтації».

Євангельська християнка Емі Лоусон, котра називає себе «фотографом портретів і весіль з Медісона із прагненням розповідати візуальні історії, що прославляють Бога», одного разу запустила публічну рекламу, в якій заявила, що не буде робити фото, що поширюють гомосексуальні «подружжя» (аборти чи расизм).

В березні «Альянс на захист свободи» подав скаргу на п. Лоусон за порушення законів м. Медісон щодо «сексуальної орієнтації» в «громадських місцях» з метою, щоб її оштрафували у випадку, якщо вона продовжуватиме говорити своїм потенційним клієнтам, що не поширюватиме одностатеві «подружжя», інформує LifeSiteNews.

На судовому засідання, що відбулося минулого  тижня у вівторок, місцевий Окружний суд оголосив, що п. Лоусон і її бізнес не підлягають законам штату і держави «про сексуальну орієнтацію», що стосуються «громадських приміщень», оскільки вона не має фізичної вітрини.