Суд в США заарештував клерка за відмову видати ліцензію на реєстрацію гей-«шлюбу»
  • Чтв, 03/09/2015 - 23:53

Суд округу Ровен, штат Кентуккі арештував клерка пані Кім Девіс за відмову видати ліцензію на реєстрацію гей-«шлюбу». Сьогодні 3 вересня суддя округу Ровен Девід Беннінг виніс вирок заарештувати пані Девіс, оскільки вона, покликаючись на свої християнські переконання, відмовилась видати ліцензію на реєстрацію гей-«шлюбу».

Пані Девіс стверджує, що як християнка вона не може виконати наказу судді. Вона також стверджує, що Конституція США, Конституція штату Кентуккі і Закон про відновлення свободи віросповідання у штаті Кентуккі дають їй право на таку поведінку.

«У мене нема ненависті до будь кого, я її не плекаю. Для мене це ніколи не було питанням чи хтось є геєм, чи лесбіянкою. Але тут йдеться про шлюб і про слово Боже» - заявила пані Девіс. Також пані Девіс сказала, що після рішення Верховного Суду США про легалізацію одностатевих по усій країні вона роздумувала залишити посаду, але «тоді б не було чути голосу слова Божого» - заявила вона.

У свою чергу суддя Беннінг звинуватив пані Девіс у лицемірстві й відправив її за ґрати. Поки що не відомо скільки смілива жінка-християнка пробуде у буцегарні.  

Адвокат адвокатської фірми «Liberty Counsel», яка представляє пані Девіс, Мет Стейвер заявив: «Якщо ця країна дійшла до цієї точки, коли суддя ув’язнює когось на кшталт Кім Девіс через її релігійні переконання – то ми втратили нашу релігійну свободу».

Самого ж суддю Бенніга звинувачують, що він не зовсім законно обійняв свою посаду.