Судан забороняє будівництво християнських церков
  • Чтв, 25/04/2013 - 10:06

Суданське міністерство вакуфів заявило, що більше не буде видавати ліцензії на будівництво християнських церков.  Міністр Ал-Фатіх Тадж Ель-Сір пояснив це рішення тим, що з моменту відділення Південного Судану ніяких нових християнських культових споруд у Судані не збудували, до того ж зростає кількість покинутих церков. На думку міністра, це свідчить про відсутність потреби нових церков.

 

Рішення міністерства прозвучало на фоні хвилі репресій проти християн. За кілька днів до заяви портал «Catholic Information Service for Africa» повідомив про депортацію з країни 12 квітня католицького священика Мауріньо і двох іноземних місіонерів – з Франції і Єгипту. Обидва працювали з дітьми у Хартумі. За словами священика, влада не пояснила причину депортації.

 

У лютому щонайменше 55 християн затримали в Хартумі без пред'явлення звинувачень. 18 лютого до культурного центру Суданської пресвітеріанської церкви в Хартумі нагрянула служба національної безпеки. Трьох осіб заарештували, книги, ноутбуки та інші предмети конфіскували. Усі троє затриманих були громадянами Південного Судану.

 

Експерти «Всесвітньої християнської солідарності» стверджують, що з грудня відзначається зростання кількості затримань і депортації християн та осіб, підозрюваних у зв'язку з християнськими громадами з найбільших міст Судану. На додаток до арештів у місцевих ЗМІ відбувається кампанія проти «християнізації».

За матеріалами http://www.sedmitza.ru/