Суддя Верховного суду попереджає про зростання небезпеки для свободи віросповідання в США
  • Птн, 17/03/2017 - 15:18

Суддя Верховного суду США Семуель Аліто, виступаючи 15 березня цього року на зібранні «Advocati Christi» – групи католицьких адвокатів та юристів, заявив, що вороже ставлення до тих, хто сповідує християнські цінності перебуває у сильному зростанні, повідомляє National Catholic Register.

Сьогодні католики США, на думку Аліто, стикаються з новою хвилею антикатолицького фанатизму, який загрожує свободі віросповідання, пропихаючи ліберальні сексуальні свободи. Сьогодні прихильники одностатевих «шлюбів» очорнюють тих, хто не згоден з їхньою позицією, пробуючи виставити їх як мракобісних фанатиків.

«Впродовж останнього виборчого циклу ми спостерігали як тих, хто публічно висловився проти одностатевих «шлюбів», посилено називали «ненависниками», «гомофобами», «анти-геями», навіть тоді, коли людина не виявляла жодних ознак несприйняття гомосексуалістів чи будь-яких форм дискримінації стосовно них, а просто обстоювала біблійне вчення про шлюб», - зазначив суддя Аліто.

Він також наголосив, що ліберали звинувачували противників примушування роботодавців сплачувати податок на контрацептиви у «війні проти жінок». Так само як піддавали різким нападам противників фінансування абортів чи противників «права» на «трансгендерне» користування вбиральнями.

Як зазначив суддя Аліто, ця проблема є вузько пов’язана з рівнем євангелізації американського суспільства, а також і з активністю американських католиків у справі євангелізації.