Судовий вирок діячці pro-life
  • Птн, 13/06/2014 - 14:21

Суд у Торонто нарешті виніс вирок у справі Мері Вагнер.

Її звинувачували у тому, що, попри судову заборону, жінка увійшла до абортної клініки, пропонуючи клієнткам троянди, розмову і допомогу, якщо якась із них була б готова замислитися над відмовою від аборту. За зроблене Мері Вагнер дістала п’ять місяців ув’язнення і додатково чотири місяці за порушення судової заборони. Крім того, їй заборонили наближатися до абортних клінік менш ніж на 100 метрів.

Однак після оголошення вироку Мері було тут же звільнено, оскільки в очікуванні на цей вирок вона вже провела в ув’язненні майже два роки. Вона не захотіла бути звільненою під завдаток, бо додатковою умовою стала вимога не входити до абортних клінік.

Мері Вагнер сказала, що, попри труднощі, перебування в ув’язненні було плідним: «Там багато людей, спраглих Бога, які Його шукають. Я постійно зустрічала там жінок, поранених абортами, і заохочувала їх звернутися до Божого милосердя», — каже Мері, додаючи, що 80% жінок, яких вона зустріла в ув’язненні, мали в минулому проведені аборти, і 90% з них жаліли про те, що накоїли.

Діячка pro life додала, що розглядає час, проведений у в’язниці, як нагоду для Святого Духа діяти у серцях поламаних, які шукають Бога і відкриті на Нього. «Там легко поставали молитовні групи, люди розпитували, за що я сиджу в ув’язненні, а я могла ділитися з ними правдою про те, як аборти гублять саму жінку», — розповідає Мері.

На запитання про плани на майбутнє вона відповіла, що насамперед піде на Святу Месу, а потім хоче поїхати до сім’ї. Також вона зі своїм адвокатом старатиметься про скасування засуджувального вироку.