«Свічки миру для Сирії». Ініціатива «Допомоги Церкві в потребі»
  • Нед, 02/12/2018 - 21:07

Різдвяна кампанія Папської Фундації, що залучила 50 тисяч сирійських дітей

З початком Адвенту Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» розпочинає різдвяну кампанію молитви, підтримки та солідарності «Свічки для миру в Сирії», старт якій своїм символічним жестом дав Святіший Отець. Йдеться про ініціативу, яка залучила 50 тисяч дітей різних релігій з міст Сирії, які постраждали від війни, зокрема, Алеппо, Дамаску, Хормсу, Хассакі, Мармаріти, Латакії.

Найменші сирійці, які на власні очі бачили війну, молилися та розмалювали знаками миру свої свічки. А тепер звертаються до світу з проханням відповісти на їхнє волання про мир, запалюючи свої свічки, як це зробив Папа Франциск. На свічці, яку запалив Глава Католицької Церкви, що була виготовлена ремісником в старому кварталі Дамаску, поміщені фото сорока дітей, більшість з яких походять з Алеппо та логотип кампанії – голубку, крила якої мають форму дитячих рук, з написом «Мир для дітей – Сирія 2018».

Міжнародна кампанія збоку коштів відбуватиметься через усі 23 національні осідки Фундації. План реагування на гуманітарну кризу передбачає роздачу продуктових наборів, ліків і сухого молока для дітей, допомогу в оплаті комунальних послуг, відбудову помешкань і церковних структур, сплату шкільних і студентських внесків, різдвяні подарунки для 15 тисяч дітей.