Світове товариство сприяло руйнуванню Сирії, вважає глава Сиро-Католицької Церкви
  • Срд, 23/01/2013 - 00:00

Глава Сиро-Католицької Церкви Патріарх Антіохійський Ігнатій III (Юнан) звинуватив світове  товариство в руйнуванні Сирії за допомогою підтримки повстанців і провокації насильства, повідомляє 18 січня «CatholicCulture.org».

«Сполучені Штати, Євросоюз і країни Перської затоки несуть велику відповідальність за цю війну, яка почалася як мирна «Арабська весна», - підкреслив патріарх. Він вважає, що ці країни підтримують сирійських повстанців і заохочують їх військові дії, хоча у них не було єдності, і вони не могли створити ефективний уряд, альтернативний режиму Ассада.

Після місяців боїв Сирія поглинена насильством і ненавистю, вважає католицький прелат. Найголовніше протистояння на сьогоднішній день, на його думку, «це вузький конфлікт між алавітською меншістю і сунітською більшістю».

Патріарх Ігнатій заявив, що активно сприяє тому, щоб християни залишалися в Сирії, незважаючи на насильство, тому що це забезпечує надію на мир в країні в майбутньому. Поки представники різних напрямів в ісламі ведуть боротьбу за владу, тільки члени християнської громади «залишаються єдиними, хто може своїми життями і цінностями свідчити про можливість примирення, яке, в даний момент, фактично виключили як режим, так і повстанці».

 

За матеріалами www.portal-credo.ru