Священик Київської Архиєпархії УГКЦ став почесним громадянином м. Бар
  • Срд, 20/09/2017 - 10:56

Священик Київської Архиєпархії УГКЦ єромонах Мелетій Батіг, ЧСВВ міською радою м. Бар, на Вінниччині, обраний Почесним громадянином міста.

Єромонах Мелетій Батіг, ЧСВВ є засновником та багаторічним настоятелем Барського монастиря св. Івана-Хрестителя отців Василіян та парохом Барської парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.

У 90-х роках минулого століття отець Мелетій приїхав до Бару на Вінниччині, де побачив залишки зруйнованого будинку колишньої школи отців Василіян, яка діяла в місті в 17-19 ст., та вирішив відродити монастир. На той час будинок, де колись була і вечірня трудова школа, краєзнавчий музей, і ще багато різних установ, сильно постраждав від пожежі та був пусткою. Єромонах Мелетій Батіг, ЧСВВ розпочав реконструкцію споруди, водночас формуючи у місті релігійну громаду УГКЦ. Крім служіння церковного парох займається благодійністю у лікарнях, школах, товариствах інвалідів. З його ініціативи облагородили могилу Українських січових стрільців на старому православному цвинтарі тощо.

Відзнаку до звання Почесного громадянина м. Бар єромонаху Мелетію Батогу, ЧСВВ вручили під час святкувань Дня міста.

Прес-служба Київської Архиєпархії
за матеріалами “Інформаційна Вінниччина