Священик УПЦ МП фотографувався з технікою терористів після того, як відслужив літургію на честь Дня Перемоги
  • Втр, 12/05/2015 - 20:44

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав журналіст Олександр Білінський.

"Вже всі бачили сидячого митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія під час вшанування українських героїв. Але мало хто бачив священнослужителя, який спочатку відслужив урочисту літургію на честь 70-річчя Перемоги, а потім зняв рясу і піднявся в звичайному одязі на танк, щоб сфотографуватися", - написав він.

Фото: Олександр Білінський/facebook.com

За словами журналіста, це не рядовий священик, а настоятель горлівського храму, відомий як отець Василь.

"В молитвах дбайливий за мир у всьому світі, а в житті - фанат військової техніки, яка вбиває сотні українців.
Тепер ви бачили все!",
- додав він.

Вчора єпископ Новоазовський Варсонофій (Винниченко), вікарій Донецької єпархії УПЦ МП, разом з сепаратистами святкував річницю псевдореферендуму у Донецьку.

8 травня представники від УПЦ МП не піднялися, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції. На чолі делегації УПЦ МП був предстоятель церкви Онуфрій.

Пізніше офіційний сайт Української православної церкви (Московський патріархат) оприлюднив звіт про участь предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія в урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 70-ї річниці перемоги у Другій світовій війні без світлин з представниками церкви.