Священики УПЦ МП з Волині заявляють що готові віддати своє життя за Московський патріархат
  • Пон, 22/12/2014 - 19:23

Священики УПЦ МП Ківерцівського благочиння Волинської єпархії УПЦ МП звернулися із зверненням до депутатів Ківерцівської районної ради Волинської області, про що повідомляє офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ МП. Це звернення є відповіддю на звернення депутатів Ківерцівської районної ради від 3 грудня цього року.

Як свідчить протокол пленарного засідання чергової 30 сесії Ківерцівської районної ради Волинської області від 03.12.2014 р., таке звернення дійсно було прийняте народними депутатами, після чого відбулася жорстка дискусія між депутатами та настоятелем Свято-Миколаївського храму УПЦ МП м. Ківерці. У часі цієї дискусії депутати навели ряд прикладів, на їхню думку, антиукраїнської поведінки священнослужителів УПЦ МП та звинуватили о. Олександра у наклепництві.

У свою чергу священики УПЦ МП Ківерцівського благочиння Волинської єпархії УПЦ МП у своєму зверненні, по-своєму витлумачивши текст депутатського звернення, звинуватили депутатів у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та заявили, що вони готові віддати своє життя за Російську православну церкву.