Священник УГКЦ у Славутичі освятив центр реабілітації дітей з ДЦП «Вільний рух»
  • Срд, 13/06/2018 - 17:49

9 червня 2018 році, у Славутичі відкрили центр реабілітації дітей з діагнозом ДЦП «Вільний рух». Освятив його о. Юрій Логаза, парох громади УГКЦ у Славутичі.

Центр реабілітації «Вільний рух» створений для надання реабілітаційної допомоги дітям з діагнозом ДЦП та іншими руховими порушеннями неврологічної природи.

З цієї нагоди з вітальними словами та подяками за розпочату у Славутичі благородну справу виступили заступник міського голови Михайло Шинкаренко, секретар міської ради Володимир Борисов, начальник управління освіти і науки Наталія Швець. Освятив дитячий заклад Отець Юрій Логаза. Засновник та директор центру реабілітації Світлана Арєф’єва дякувала за теплі слова та подарунки. Окремі слова вдячності волонтерам, що допомагали та робили все можливе для відкриття центру.

Довідка: Засновником центру є мама, яка кілька років поневіряючись по клініках і центрах України в пошуках інтенсивної реабілітації для своєї дитини з діагнозом ДЦП, вона часто зустрічалася з формальним ставленням до лікування ДЦП та високою його вартістю. При такому підході сім’я витрачає не тільки великі гроші даремно, а ще й дорогоцінний час, який не можна упускати в такій ситуації. Всі ці роки вона носила в собі думку відкриття подібного центру в своєму місті, де ціна буде відповідати якості послуг. У місті, в якому таких діток понад 100 осіб. В результаті цих тривалих поневірянь, спілкування з різними фахівцями і мамами особливих діток, прийшла до висновку: існує безліч методик лікування ДЦП, у тому числі і не визнані міністерством охорони здоров’я. Однак найбільш ефективними з них є масаж і лікувальна фізкультура. За ці роки познайомилася з багатьма хорошими інструкторами ЛФК і масажистами, які погодилися спільно працювати.

За матеріалами Славутицької міської ради.