Священники УГКЦ отримали нагороди від Голови Верховної Ради України
  • Срд, 05/10/2022 - 11:16

У вівторок, 4 жовтня, в соборі Святої Софії в Києві Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив високі нагороди капеланам, які своєю працею і жертовністю засвідчили любов до України. Серед нагороджених — священники Української Греко-Католицької Церкви.

Високою відзнакою нагороджено капеланів Української Греко-Католицької Церкви о. Віталія Воєцу та о. Юрія Логазу із Київської архиєпархії УГКЦ, о. Максима Кролевського та о. Ігоря Табаку із Харківського екзархату УГКЦ, о. Василя Гасинця із Чернівецької єпархії УГКЦ, о. Андрія Сіданича та о. Михайла Білецького із Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Цю відзнаку присвячую нашим воїнам ЗСУ, нашим захисникам та захисницям на передовій, нашим військовим медикам та медикам, військовим капеланам УГКЦ та усім капеланам і багатьом волонтерам! Щиро усім дякую, що ми роками йдемо разом», — зазначає о. Віталій Воєца.

У церемонії також взяли участь Міністр культури та інформаційної політики Олексадр Ткаченко та заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Подія відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська».

У свою чергу, о. Юрій Логаза додає: «Слава Україні! Ми обов’язково переможемо».

Нехай Господь Бог щедро благословляє жертовну працю наших священнослужителів!

Департамент інформації УГКЦ