Святий Престіл дарує королю Карлу III реліквію Хреста Господнього
  • Птн, 21/04/2023 - 00:10

Директор прес-служби Святого Престолу підтверджує, що на початку цього місяця Апостольська Столиця передала реліквії Хреста Господнього Карлу III, Главі Ангіканської Церкви, як екуменічний жест.

Відповідаючи на запитання журналістів, директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні у четвер, 20 квітня, підтвердив, що «частинки Реліквії Істинного Хреста були передані Святим Престолом на початку квітня через Апостольську Нунціатуру Його Величності Королю Карлу III, Главі Церкви Англії, як екуменічний жест із нагоди сторіччя Англіканської Церкви в Уельсі».

Як повідомляє Vatican News, йдеться про дарування двох маленьких дерев’яних фрагментів Хреста, на якому, згідно з християнською традицією, був розп’ятий Ісус. Дорогоцінні реліквії, що зберігалися у Ватикані, крайніми днями були доставлені до Королівської каплиці Св. Якова в Лондоні.

Новину про дарунок оприлюднили британські ЗМІ та підтвердив у твіттері посол Великої Британії при Святому Престолі Крістофер Тротт. Пізніше монсеньйор Ервін Ленг’єл, радник Апостольської нунціатури у Великій Британії, ретвітнув цю новину у власному Twitter.