Святий Престол на конференції «Ukraine Recovery» в Луґано
  • Срд, 06/07/2022 - 17:52

Заступник Секретаря у справах стосунків Святого Престолу з державами приніс на конференцію в Луґано молитву Папи за мирне майбутнє в Україні, висловив сподівання на щирі зусилля у відбудові країни, зруйнованої війною.

Президент Швейцарської Конфедерації Іньяціо Кассіс та Президент України Володимир Зеленський 30 травня запросили Святий Престол взяти участь у Ukraine Recovery Conference (Луґано, 4-5 липня 2022). Делегацію Святого Престолу на події очолював монсеньйор Мірослав Ваховскі, Заступник Секретаря у справах стосунків з державами. До її складу ввійшов також Папський Представник у Берні архиєпископ Мартін Кребс.

Монсеньйор Ваховські привіз до Луґано побажання та молитву Святішого Отця за майбутнє миру на дорогій українські землі, щоби завдяки солідарності всіх вдалося з милосердною любов’ю відбудувати те, що було знищене божевіллям війни. У конференції взяли участь, принаймні та міністерському рівні, понад 40 країн, як також Президентка Європейської Комісії Урсула Фон дер Ляєн, які підписали декларацію «Lugano Principles» щодо відбудови України, погодившись щодо необхідності всеохоплюючих реформ для модернізації країни.

У своїй короткій доповіді в Луґано монсеньйор Ваховські висловив сподівання Святого Престолу на те, що війна якнайшвидше закінчиться і що спільні зусилля міжнародної спільноти зможуть подолати важку гуманітарну кризу та причинитися до відновлення матеріального та духовного суспільного полотна, стаючи промовистим знаком надії для українського народу.