Свято Блаженної Йосафати у Львові
  • Птн, 22/11/2013 - 10:06

20 листопада сестри служебниці Непорочної Діви Марії в усьому світі урочисто відзначили день Блаженної Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження.

Львів – особливе місто, де люблять і знають блаженну Йосафату, оскільки вона теж була львів’янкою і багато зробила та надалі робить для цього міста.

Двері монастиря сестер служебниць у Львові на вулиці Пасічній були цілий день відчинені для всіх, хто бажав помолитися біля мощів першої служебниці. Протягом дня у монастирській каплиці через заступництво блаженної Йосафати лунали молебні, акафісти, вервиці та пісні. Охочих молитися було справді багато. Відвідувачі розповідали сестрам цікаві історії про те, як блаженна Йосафата їм допомогла вирішити ту чи іншу життєву проблему.

На святі була маленька Йосафата, чотирирічна дівчинка, яка народилася шестимісячною. Лікарі не давали батькам найменшої надії, що їх донечка виживе. За допомогою великої віри молодих батьків і через їх гарячі молитви за заступництвом блаженної Йосафати маленька дівчинка вижила і зараз нічим не відрізняється від своїх ровесниць. У подарунок, крім здоров’я, вона отримала від блаженної Йосафати ще її ім’я.

Запрошені священики – о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, о. Петро Рак, о. Севастіян Дмитрух, студит, о. Ігор Колісник, протоігумен ЧНІ, після богослужінь також ділилися своїми молитовними роздумами про життя блаженної Йосафати.

Дошкільнята Дитячого садка святого Миколая, які прийшли помолитися до блаженної Йосафати, мали нагоду вперше побачити Блаженнішого Любомира Гузара, Архиєпископа-емерита, що теж завітав до монастиря в цей час. Блаженніший Любомир поблагословив дітей, обдарував цукерками і заохотив наслідувати блаженну Йосафату в її любові до Бога й ближніх.
 
с. Єлисавета Проць, СНДМ,
провінційна секретарка

Джерело: www.ugcc.lviv.ua