Танзанія: кардинал закликає відкинути іноземну допомогу, що накидає ідеологію гомосексуалізму
  • Чтв, 06/12/2018 - 15:19

Архиєписокп Дар-ес-Саламу звернувся до уряду Танзанії з проханням відкинути будь-яку іноземну допомогу, яка надається на умові прийняття західних культурних норм щодо гомосексуалістів.

Під час подячної Меси за збір урожаю кардинал Полікарп Пенґо сказав, що «краще померти з голоду, аніж прийняти допомогу і бути змушеними робити те, що противиться Божій волі».

Західні країни «перестануть підтримувати нас, якщо ми виступатимемо проти гомосексуалізму», - сказав він.

Кардинал додав, що «гріх гомосексуалізму противиться Божому плану для створіння і його не слід приймати в жодному випадку»,

Як інформує CNA, гомосексуальні акти є незаконними в Танзанії.

У 2011 році 33% витрат уряду Танзанії покривались із закордонної допомоги.

У 2016 році країна тримала 626 млн доларів допомоги від агенцій зі США. 200 млн з них були розподілені в рамках президентського плану боротьби зі СНІДом.

У 2011 році прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон погрозив забрати допомогу від тих країн, де гомосексуальні акти вважаються незаконними. Тоді міністр закордонних справ Танзанії сказав журналістам, що його країна може «обійтись без допомоги Великобританії».

Економіка Танзанії зростає, однак нещодавні дослідження показали, що більше 75% населення впродовж останніх років пережили нестачу продуктів харчування. У цій країні також є один із найвищих в світі відсотків осіб, що недоїдають.